Sera med Professional Protazol за лечение 25 ml

Нов продукт

Sera med Professional Protazol за лечение 25 ml,за лекуване на бели точки (Ichthyophthirius multifiliis) и други единични кожни паразити като Ichthyobodo и видът Chilodonella.

21.30 лв. с вкл. данък

Share:

Този продукт не носи наградни точки


Характеристики

Производител Sera

Информация

Protazol - Препарат за третиране на аквариумна вода. Предлага се в разфасовка от 25 и 100 мл. Области на приложение: за лекуване на бели точки (Ichthyophthirius multifiliis) и други единични кожни паразити като Ichthyobodo и видът Chilodonella. Основни признаци за случай на паразити са липсата на апетит и слабеене, намалено движение, прилепнали плавници, оцветяване в тъмно и отъркване по предмети в аквариума. · Малките бели точки по плавниците и кожата на рибите са характерни за причинителя на тази болест. · Сиво-бяла слуз по плавниците сочи за наличието на кожния паразит Ichthyobodo или Costia. · Ред други паразити (напр. Chilodonella и Trichodina) нападат особено отслабнали риби. · Бели, приличащи на вата наслоявания, особено на наранени места на риби и хайвер са типични за гъбите (Saprolegnia или Achlya). Доколкото е възможно трябва да се проведе наблюдение под микроскоп на части от кожата или хрилете, за да се потвърди прогнозата. Противовъздействия и странични действия: Protazol може да навреди на растенията лотус затова те трябва да се извадят от аквариума преди третирането. При по-продъл-жително третиране е възможно евентуално стимулиране на размножаването на полезни бактерии, които предизвикват замътняване на водата чрез храненето си с кислород. В такъв случай трябва да се пристъпи към подмяна на водата съгласно указанията за до-зировка. Умоляваме Ви да уведомите търговците на този продукт в случай, че попад-нете на други странични действия. Указания за дозировка: Разклатете преди употреба! Добавяйте по 1 мл Protazol на 20 л. вода. Разпределете дозировката равномерно по повърхността на аквариумната вода и след това разбъркайте с лъжица или пръчица. По време на третиране с препарата из-ключете УВ – лампите и биофилтъра. Погрижете се за добра аерация. След 24 часа подменете 80% от водата в аквариума. Ако настъпи замътняване на водата я подменете веднага. Умъртвените паразити Ichthyophthirius могат да бъдат забелязани след 2 дена като бели, разсеяни петънца. В повечето случаи едно третиране е достатъчно, но при по-тежки заболявания повторете процедурата отново след 4-5 дена. Лекарството не бива да се предозира, тъй като по-слабите рибите може да се окажат чувствителни. Пазете от деца и домашни любимци! Пазете кожата и очите! Съхранявайте на стайна температура на място без пряка слънчева светлина. Особени съвети: Не използвайте при риби предназначени за човешка консумация! Чрез новопренесени риби, растения или жива храна в аквариума, съществува опасността от пренасяне на болести. Слаби риби или отделни стресови ситуации също могат да пре-дизвикат избухване на болести. Рибите могат да се третират и профилактично с Protazol по начина описан при болестно състояние. Protazol се понася, доколкото е познато, също толкова добре от охлюви, скариди и растения. След изтичане на посочения срок на годност не използвайте повече!

Отзиви

Все още няма отзиви от клиенти.

Напишете отзив

Sera med Professional Protazol за лечение 25 ml

Sera med Professional Protazol за лечение 25 ml

Sera med Professional Protazol за лечение 25 ml,за лекуване на бели точки (Ichthyophthirius multifiliis) и други единични кожни паразити като Ichthyobodo и видът Chilodonella.

Нагоре